Bebek > Anne-Bebek Burç Uyumu
Anne-Bebek Burç Uyumu

Bebeklerin burç özellikleri ve annenin burcuyla ne kadar uyumlu olduğu üzerine merak edilenler…

Minik bebeğinin cinsiyeti, kilosu, boyu, beslenmesi, uykusu  gibi konularla ilgili aşamaları geçtiysen artık bebeğinin burcu, burç özellikleri ve senin burcunla ne kadar uyumlu olduğu üzerine de biraz kafa yorabilir ve eğlenmeye bakabilirsin.İşte her burçta anne ve bebek uyumu;

Koç burcunda doğan bebekler çok hareketli, çabuk öğrenen, dikkatleri üzerine çekmeyi başaran, çabuk yürüyen ve konuşan bebekler olurlar. İlk on gün içerisinde doğanlar mimik ve davranışlarıyla sevgi alışverişi beklentilerini dile getirir, en ufak gerginliği sezer ve buna tepki gösterir. Güçlü kişiler olacaklarını ufak yaşlardan belli ederler. Anneleri onların üzerinde sevgiyle donatılmış bir disiplini sağlamayı başaramazlarsa ilerleyen zamanlarda ona söz dinletmekte ve isteklerini yaptırabilmekte zorlanabilirler. İkinci on günün tarihleri arasında doğanlar özelliklerini Aslan burcunun gururlu doğasıyla birlikte taşırlar. İnatçı, hassas ve alıngan olmasının yanı sıra fiziksel olarak son derece sağlıklı ve çabuk öğrenen zeki bir bebektir. Hiçbir şeyi zorla ya da aşırı ısrarcı bir tutumla kabullenmezler, yüksek ses tonuyla istenileni yapmazlar. Yüksek sanatsal alanlarda başarılı olabilecek, pek çok konuda yetenek sahibi küçük kral ve kraliçeler olurlar. Son on günde doğan Koç burçları ise, Yay burcunun etkileriyle birleşir. Koç bebeği idealist, dünyayı ilgilendiren konularda hassas, evrensel düşünen, iyi niyetli, çabuk öğrenen, fiziksel özellikleriyle dikkat çeken bir çocuk olabilir. Küçük yaşlarda meslek seçimi yapar ve aldığı her sorumluluğu başarı ile yerine getirir. Böyle bir çocuğun anne ve babası iletişime fazlasıyla önem vermeli ve onu ilgilendiren konularda fikrine başvurmalıdır. Ayrıca kıskanç bir doğaya sahip olacağı için anne babanın ilgisinin sürekli olarak üstünde olması onu mutlu eder ve güven duygusunun gelişmesine fayda sağlar.

Çocukları çok seven Koç kadını kendi çocuğuyla anlaşmayı da iyi bilir. Ayrıca çocuk sahibi olduktan sonra bir hayli değişebilir. En bencil olanı bile çocuğu için her türlü fedakarlığı yapar. Koç annesi, kendisinin elde edemediği her şeyi çocuğuna vermek için gayret eder. Koç kadınları her konuda olduğu gibi, çocuk bakımında da değişik fikirlere sahiptir. Başka annelerin cesaret edemeyeceği şekilde çocuklarını eğitirler. Koç annesi çocuğuna özgüven aşılar, cesur ve güçlü bir yapıda olması için elinden geleni yapar.

Bu burcun bebekleri yönetici gezegenleri Venüs’ün etkisi altında son derece güzel yüz hatlarına, kuvvetli bir bünyeye sahip, boğazına düşkün küçük bir gurmedir. Güler yüzlü ve sempatik olan bu bebek aile bireylerinden de çok fazla ilgi ve sevgi beklerler. Boğa burcunun ilk on gününde doğan bebeklerin zaman içinde inatçı ve dediğim dedik tavırlarını görebilirsiniz. Sanatçı bir ruha sahip bu burcun çocuğu iyi bir müzisyen ya da ressam olabilir. Kendine güveni yüksek, kararlılıkla belirlediği noktaya ulaşan bir yapıda olabilir. Başarı yaşamının vazgeçilmezidir. Anne baba her zaman ona destek olarak disiplinli tavırlarıyla da kontrolü sağlamalıdır. İkinci on gün arasında doğanlar; Boğa özellikleri ile Başağın detaycılığı ve statüye verdiği değeri bünyelerinde barındırırlar. Bu bebekler, renkler ve seslere karşı aşırı duyarlı olurlar. Matematik zekâsı kuvvetli, çalışkan ve yetenekli olan bu çocuk bilime karşı da meraklı bir karakterdir. Bu minik aile kavramına önem veren, saygılı, duyarlı bir çocuk olacaktır. Son on günde doğan Boğa burcu bebekleri, aşırı derecede inatçı, istekleri olmadığında öfkelenen ve çevresindeki herkesi yönlendirebilme gücüne sahip bebekler olabilirler. İlerleyen yaşlarda lider ruhu yüksek karakterler olurlar. Anne baba baskıcı tavırlardan uzak durmalı ve anlamaya çalışmalıdır. Bu çocukla iletişime fazlasıyla dikkat edilmelidir, aksi halde aile bireyleri ile arasında bir duvar örer ve aşılması çok güç olabilir.

Boğa kadınları çocukları çok severler. Çocuk sahibi olmak hayattaki idealleri arasındadır. Çok iyi birer anne olurlar ve çocuklarına her türlü imkânı vermeye çalışırlar. Fakat çocukları üzerinde hakimiyet kurmaktan da fazlasıyla hoşlanırlar. Bu iradesi güçlü anne kendine güvenen, ayakları yere sağlam basan çocuklar yetiştirmede büyük yetenek sahibidir. Boğa burcu bir çocuğun varsa asla ısrarcı davranmamalı ve ilgi duymadıkları bir konuya asla zorlamamalısın.

Bu burcun ilk on günü arasında doğanlar yönetici gezegenleri Merkür’ün etkisiyle hareketli, neşeli, iletişimi kuvvetli ve zeki yapıdadırlar. Yüksek zekâları ve toplulukları etkileyen hitabet yetenekleri ile yeni sistem ve düzenlemelerde başrolü alırlar. Çabuk hareket eden, sınırlamalardan hoşlanmayan, çok yönlü olan bu bebekler ilerde birden fazla alanda başarılı olabilecek güçlü ruhlardır. Onun temposuna ayak uydurmakta ne kadar zorlansa da onun kendini geliştirme yönündeki arayışlarına destek olmalısın. 1 Haziran-10 Haziran tarihlerinde doğanlar Venüs ‘ün özellikleriyle harmanlanmış güzellik ve etkileyiciliğe sahip olurlar. Farkındalığı yüksek, hassas, duygulu, insan ilişkileri kuvvetli enerjik bir karakterdir. Aşk ve duygusal konularda çabuk etkilenir ve aynı hızla uzaklaşır. Kolaylıkla elde ettiği her şeyden kısa sürede uzaklaşan entelektüel bir kişiliktir. Onunla iletişimde gizliliğe önem göstermeli ve bir başkasının yanında ona eleştiride bulunmamalısınız. Son on günde dünyaya gelen İkizler burcu çocuğu sevecen, duyarlı, sadece ilgisini çeken konuları paylaşan, duygularını dile getirmekten çok yazmayı tercih eden, kişisel gelişime önem veren ve bu yönde yaptığı araştırmalarla insanların sevgi ve desteğini gören bir yapıdadır. Aile bireylerinden göreceği en ufak bir baskı sessiz kalmasına neden olur. Orijinal ve yeni olana olan merakı sayesinde eskimiş düşünce ve konuları değiştirme becerisine bu çocuklarda dikkat dağınıklığına karşı önlem alınmalıdır. Anne baba ona yaklaşımında daima hoşgörülü olmalıdır.

İkizler kadını çocuklarının dilinden anlayan ve aynı dilde konuşabilen annelerdir. İkizler annesi pratik zekâsı sayesinde çocuğunu kolaylıkla büyütür, bağırmadan da birkaç tatlı sözle çocuğunun üzerinde otorite kurabilir. İkizler çocuklarını asla başkalarının yanında küçük düşürücü davranışlarda bulunmamalısınız.

21-30 Haziran tarihlerinde doğan Yengeç bebekleri yönetici gezegenleri Ay’ın özelliklerini yoğun olarak taşırlar. Sezgileri yüksek, öngörülü, yaşadığı olumlu ve olumsuz her şeyi bilinç altında depolayan ve karakterine yansıtan, ailesine düşkün, duyarlı, hassas, naif bir yapıdadır. Bu çocuk gürültülü seslere karşı korkuyla tepki verebilir, böyle bir durumla karşılaşmaması için daha çok çaba göstermek gerekebilir. Ay’ın burçlardaki 2.5 günlük geçişlerinden fazlasıyla etkilenen bu çocuk uyku problemleri yaşayabilir. Küçük yaşta benimsediği alışkanlıkları tüm yaşamı boyunca etkili olacaktır. Kendine güven konusunda problemler yaşayabileceğinden, küçük yaşlardan itibaren güven duygusunu geliştirmek için gayretli olmalısınız. Duygusal ve ruhsal açıdan gelişmiş yapıdadırlar.İkinci on gün içerisinde doğanlar ilk grupta doğanlara göre daha kararlı davranırlar ve başladıkları işler için mücadele ederler. Çok çalışkan, yaşıtlarından büyükler ile iletişim kurabilen, evrensel düşünen, okumaya düşkün, haklarına sahip çıkan biri olma ihtimalleri yüksektir. Anne baba ilişkisi onun insan ilişkilerini belirleyici en önemli faktörlerden biridir. Sorunlarınızı ona yansıtmamalı ve tepkilerinizi birlikte kararlar alarak yansıtmalısınız. 11-22 Temmuz tarihleri arasında doğan Yengeç bebekleri müziğe karşı doğuştan kabiliyetlidirler. Motivasyon problemi yaşayabilen bu burç çocuğu küçük yaşlardan itibaren eğitilmeli, aksi takdirde ilerleyen zamanlarda potansiyelini ortaya çıkarmasına engel olabilir. Özel eşyalarına karşı aşırı hassas davranır ve kimsenin ona ait olan bir şeyi izni olmadan karıştırmasına müsaade etmez. Tertip düzen biraz fazla abartı olabilir. Anne ile iletişimi babasına göre çok daha kuvvetli olur. Babanın aşırı otoritesi içine kapanmasına sebebiyet verebilir ve yalnızlık duygusuna kapılabilir.

Yengeç burcu kadını çocuk sahibi olduktan sonra yaşamında her şey çocuğuna göre düzen alır. Çocuklarının her şeyi ile ilgilenirler. Annelik duyguları ezelden gelişmiş olduğundan çocukları ile doğal bir iletişim kurarlar. Yengeç Burcu çocuğuna kendi korku ve kaygılarınızı yansıtmamalısınız.

Aslan burcu bebekleri Güneş’in tüm ihtişamını taşırlar. Liderlik gücüne sahip, cesur, cana yakın ve neşeli bir yapıları olur. Bu bebek korkusuz doğası yüzünden küçük yaşlardan itibaren cesaret gösteren konularda ön planda olacaktır. İlk on gün tarihleri arasında doğanlar neşeli ve kendine özgü ifade tarzıyla öğretmenlerinin sevgisini hemen kazanacaktır. Anne babasının sevgisini paylaşmaktan hoşlanmayan bu bebeklerin anne ve babası onunla kardeşi arasındaki sevgiyi dengelemelidir. Aksi halde bu burcun çocukları oldukça bencil ve ben merkezli bir yapıya bürünebilirler. İkinci on gün arasında doğanlar Yay’ın araştırmacı özelliklerini de yansıtırlar. İç dünyaları oldukça renkli ve geniş olabilir. Yaratıcı yönleri çok kuvvetli olur, henüz küçük bir bebekken yüzündeki mimikleri dikkatleri üzerine toplamayı başarır. Kültürlü, araştıran, okuyan, maddi konularda oldukça şanslı ve maddeye önem veren kişilikler olabilirler. Öfkeli ve ikna edilmesi zor yanları ebeveynler için oldukça zorlayıcı olabilir. Eleştiriden kesinlikle hoşlanmaz. Anne baba ikna yoluyla hırçın tavırlarını dizginlemeye yardımcı olabilir. Son on günde doğan Aslan burcu bebekleri çok hareketli, uyumak bilmeyen, yemek konusunda inatçı ve aşırı enerjik yapıda çocuklardır. Çok dürüsttür ve herkesten aynı dürüstlüğü beklerler, bunu göremediklerinde ise agresifleşir ve sert tepkiler verirler. Fiziksel görünümüne çok önem verir. Hayal gücünün kuvvetini küçük yaşlarda şekillendirmeye başlar. Bireysel kararlar alan, inandığı değerlerin peşinden giden güçlü bir karakterdir. Onunla arkadaşlık seviyenizi belli ölçülerde tutmalısın, yoksa bir süre sonra size arkadaşlarına davrandığı gibi davranmaya başlayabilir.

Aslan kadını çocuklarına derin sevgisini kolaylıkla sezdirir. Çocuklarının iyi eğitim görmelerini ve hayatta değerli olan her şeye sahip olmalarını ister. Oldukça sabırlı olduğu için de iyi bir öğretmen gibi gerekli olan her şeyi büyük bir sabırla öğretir. Adeta dişi bir Aslan gibi yavrularını korur, onlara ilişen birileri olursa kükreyip saldırır.

Başak burcu bebekleri gezegen Merkür’ün etkisiyle müthiş bir zekaya sahiptirler. Çabuk öğrenen, yabancı dil konusunda yetenekli, becerikli ellere sahip bir yapıdadırlar. Bu çocuk temiz, düzenli ortamlardan hoşlanacak ve bulunduğu her ortama da tertip düzen getirecektir. Başak burcunun ilk on gününde doğan bebekler merhametli, saygılı, asil bir ruha sahiptir. Haksız yapılan eleştirilere karşı susar ama asla unutmaz ve bunun karşılığını günü geldiğinde eleştirildiği alanda kendini geliştirerek verir. Bu çocuk son derece saygılı olacağı için sizden de ona saygı duymanızı bekleyecektir. Bu bebek sevdiklerine derin duygularla bağlıdır. Son derece disiplinli, çalışkan, yardımsever ve işbirlikçidir. Sürekli mükemmel işler yapma arzusu ruhsal olarak yıpranmasına neden olabilir. Gereken özen gösterilmezse eğitim hayatları yarım kalabilir. 14- 23 Eylül tarihleri arasında doğanlar, Boğa’nın olumlu enerjilerinden etkilenirler. Hayvan sever, sanatçı bir ruha sahiptirler. Sanatın birkaç dalında yetenekli çocuklardır. Aşka bakış açıları mantıktan çok duygularla belirlenir. İlklerle dünya çapında isim yapabilirler. Bu özel çocuğun her anında yanında olmalı, daha fazla zaman ayırmalısınız.

Başak burcunda doğan kadın çocuklarına çok iyi bakar ve itina gösterir. Çocuklarının sağlıklı, temiz, terbiyeli, dürüst ve bilgili olmaları için elinden geleni yapar. Samimiyeti sayesinde çocuklarıyla arasında çok derin ve güzel bir sevgi bağı oluşturur.

Terazi burcu bebekleri Venüs etkisi altında fiziksel olarak güzel ve asil yapıdadırlar. Doğduğu andan itibaren çevresine kolaylıkla uyum sağlayan bu bebek bir süre sonra uykusuzluk problemi yaşayarak hem kendini hem de ailesini fazlasıyla yorabilir. Parlak zekasıyla fikir tartışmaları içinde bulunacaktır. Küçük yaşlardan itibaren kendi haklarını savunduğu gibi başkalarının hakkını da savunacaktır. Başarılı bir diplomat ve avukat olabilir. Anne babasıyla güzel bir iletişim kuracak bu çocuk ailede olası problemlerin ortadan kaldırılması için anne babaya rehberlik edebilir. Kova etkileri taşıyan Terazi burcu bebekleri doğuştan araştırmacı, zeki karakterlerdir. Alışıla geldik kalıpların içine sokulması yetenekleri açısından oldukça sakıncalıdır bu sebeple aile büyüklerinin ona yaklaşımı oldukça önemlidir. Onunla uzun konuşmalar yapmalı ve ilgi duyduğu alanlara yönelerek onun gelişimine katkıda bulunmak için kendini muhakkak eğitmelisin. Terazi burcu çocuğu konuşkan, hareketli, oyunculuk yeteneği yüksek yapıdadır. Yüksek zekâsı ile kısa bir süre içinde net bir şekilde konuşmaya başlar. Kendine olan güveni yeteneklerini arttıracaktır.

Çocukları ile iletişimi öylesine mükemmeldir ki çocuklarının yapmaktan hoşlanmayacağı ders çalışmak gibi birçok konuyu onlar için eğlenceli hale getirip zevkle yapmalarını sağlar. Terazi annesi çocuklarını can kulağı ile dinler ve onları önemsediğini tüm benliği ile hissettirir. Kırılgan bir yapıya sahip terazi çocukları yüksek ses tonu, şiddetli ikazlardan korkar ve tarafından sevilmediği düşüncesini yaşam boyu taşıyabilirler.

Akrep burcu çocukları aşırı hırslı ve tutkuları kuvvetli yapıdadırlar. 23 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında doğanların mistik, ruhsal enerjileri kuvvetlidir. Konuşmayı kısa sürede öğrenirler ve kendi kendilerine oynayan sakin yapıdadırlar. Okul hayatında gizemli yapısından dolayı problemler yaşayabilir. Genetik bilimde çok başarılı bir doktor olabilirler. 3-12 Kasım tarihleri arasında doğanlar Neptün’den aldığı etkilerle daha merhametli ve sanatsal yetenekleri gelişmiş bir yapıda olurlar. Bilinmeye derin bir ilgi ve merak vardır. Son derece uysal ve uykusu düzenlidir, aç kaldığında huysuzlanmasının dışında sakin bir bebektir. Edebi yönü oldukça gelişmiştir, yaratıcı düşüncelerini kitaplaştıran önemli bir yazar olabilir. Yeni fikir ve keşifleri ile çok önemli başarılar gerçekleştirebilir.

Akrep anne çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çok özverilidir. Akrep çocuklarına anne ve baba aynı şekilde yaklaşımlarda bulunmalı, bir taraf baskı yaparken diğer taraf çok özgür bırakmamalıdır. Yoksa ilerleyen yaşlarla birlikte anne-baba olarak çocuğunuz üzerinde otoritenizi sağlamakta zorlanabilirsiniz.

İyimserlikleri ile insan ilişkilerini değiştirebilecek, birlik ve beraberlik mesajını toplumlara iletebilecek bebeklerdir. Çok şanslıdırlar, isteklerini pek zorlanmadan şansları yardımıyla elde ederler. İştahlı olan bu bebekler, kuvvetli bir bünyeye sahip yapıdadırlar. Bekledikleri ilgiyi göremedikleri anda sevimlilikleri ile tüm dikkatleri üzerlerine toplamayı başarırlar. İlk on gün içerisinde doğan Yay bebekleri ileride konuşma kabiliyetleri ve diplomatik tavırlarıyla politikada önemli yerlere gelebilirler. Dürüst karakterleri sayesinde yanlışları düzeltebilecek yapılanmalar gerçekleştirebilirler. Anne baba bu çocuğun merakından dolayı tedbirli olmalı ve onu sürekli gözlemleyerek olası aksiliklerin önüne geçmeye çalışmalıdır. Yay özellikleri Koç ile birleşmeye başladığında enerjik, kıpır kıpır, dokunan, öğrenmeye meraklı, çabuk konuşan bir çocuk ortaya çıkar. Sahip olduğu enerjiyi harcayacak bir aktivitenin içinde olmazsa eğitim hayatında problemler yaşayabilir. Yabancı dil öğrenme kabiliyetleri çok kuvvetlidir. 11-21 Aralık tarihleri arasında doğanlar Güneş gibi dünyanın karanlıklarını aydınlatmak için görevlidirler adeta. Baskı altında tutulmaktan, çok fazla öpülüp sevilmekten sıkılırlar. Hedefleri çok yüksektir, bu onları daha da araştırmaya sevk eden büyük bir güçtür. Farklı yaklaşımlarıyla medya sektöründe önemli bir yerlere gelebilir. Anne babayla iletişimi her zaman kuvvetli olacak bu çocuğun yaşından büyük sözler sarf etmesi normal karşılanmalıdır????

Çocuklarını kendine has uygulamalarla yetiştiren Yay burcu anne, çocuklarına arkadaş gibi davranır. Çok küçük yaşlardan itibaren çocuğu ile güçlü bağlar kuran Yay annesi ilerleyen zaman içinde çocuğunun en iyi arkadaşı olmayı başarır.

22-31 Aralık tarihleri arasında doğan Oğlak burcu bebekleri disiplinli, otoriter, çalışkan ve sabırlı bir yapıdadırlar. Bu miniğin aklı başında olgun tavırları sizi oldukça şaşırtacaktır. Derin duygulara sahiptir ve sezgileri ona rehberlik edecek kadar kuvvetlidir. İlk on günde doğanların sahip olduğu olgunluk okul hayatında yaşıtları ile uyum sağlaması konusunda sorunlar yaratabilir. Hayatı ciddiyetle değerlendirmesi ve yüksek sorumluluk duygusu onu belirlediği hedefe ulaştırır. Aşk hayatında geçici heveslerin peşinde olmaz ve büyük bir mutluluk deneyimlemeyi tercih eder. Bankacılık ve bilişim teknolojisinde başarılı projelerin liderliğini üstlenebilirler. İkinci yarıda doğanlar Venüs’ün sevgisiyle daha neşeli, cana yakın yapıda olurlar. Uslu, renkli oyuncaklardan hoşlanan, keyifli bebeklerdir. Anne babasına karşı son derece saygılı, söz bir karakterdedir. Küçük yaşlarından itibaren statüye ve maddiyata önem vermeye başlayabilir. Ailesinden aldığı manevi destekle meslek yaşamında güvenle ilerler. Başarılı bir doktor ve olabileceği gibi ticari hayatta da başarı sağlayabilir. Son haftada doğanlar ise Merkür’den aldıkları etkilerle etkileyici bir zekaya sahiptirler. Kendinden emin tepkileri sizi şaşırtacaktır. İnatçı yapısı istemediği bir şeyi yaptırmaya imkân tanımayacaktır. Anne baba bu konuda oldukça hassas davranmalıdır. Zeki, pratik ve detaylara önem veren bu çocuk dikkat gerektiren işlerde çok başarılı olabilir.

Duygularını göstermekten çekinen Oğlak kadını çocuğu söz konusu olduğunda sevgisini cömertçe sergileyebilir. Çocuğunun her ihtiyacını büyük bir sabırla gerçekleştirir ve onun için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Oğlak çocukları genellikle duygularını ifade etmekte zorlanırlar, bu yüzden onlarla iletişime çok önem vermeli, duygularını ifade etmeleri için çaba göstermelisiniz.

Toplumları değiştirecek mücadeleci bir ruha sahip, dahi bebekler. Tatlı yaramazlıkları olan, çok yönlü, sevimli karakterlerdir. İlk on günde doğan Kova miniklerinin ne yapacağını tahmin etmek neredeyse imkansızdır. Bir gün uyumluyken ertesi gün son derece huzursuz tavırlar sergileyebilir. Okul hayatlarında yönlendirilmeden kendi tarzlarıyla çalışmayı severler, müdahale edildiği takdirde tepki verir ve o parlak zekalarına rağmen başarısız olabilirler. Sürekli olarak kendini geliştirip araştırma yapabileceği işlerde çalışmalıdır. 31 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında doğanlar aşırı zekadan uykusunda bile dinlenemez. Bu bebek çok kısa sürede konuşur ve hareketli yapısıyla görenleri hayrete düşürür. Geleneksel aile hayatı ona sıkıcı gelecektir. Bağımsızlığına son derece düşkündür. Okul hayatında dışarıdan aşırı müdahalelere maruz kalmayı sevmez ama sorumluluklarını başarıyla yerine getirebilir. Medya, reklamcılık ve televizyon alanlarında oldukça başarılı olabilir. Son on günde doğan Kova burcu bebekleri sessiz, sevecen, paylaşımcı bebeklerdir. İnsancıl yanları çok gelişmiştir. Şımartılmaktan hoşlanırlar. Bu konuda sınırları iyi belirleyebilmelisin. Çünkü karşında son derece zeki ve nerede nasıl davranması gerektiğini bilen bir çocuk var. Özgürlüğü sonuna kadar verip bir anda sınırlamalar getirmeye kalkarsan tepkisi çok şiddetli olabilir. Başarılı bir araştırmacı oyuncu ve moda dünyasına yön veren bir tasarımcı olabilir.

Bu burcun kadını genelde oldukça moderndir ama zaman zaman çocuklarının üzerinde baskıcı tutumlar sergileyebilir. Kendi isteklerini çocuğunun üzerinde kullanma eğilimi ilerleyen yaşlarda çocukla iletişimde problemlere sebep olabilir. Kova burcu çocuğuna özgürlük tanımalı, ilgi duyduğu alanlarda onu desteklemeli, yeteneklerini ortaya koyması için şans vermeli, deneme-yanılma yöntemi ile kendini keşfetmesine yardımcı olmalısınız.

Neptün’ün tüm özelliklerini taşıyan bu bebeklerin hayal dünyaları çok geniştir. Çok hassas, alıngan ve sezgisel yapıdadırlar. 20 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında doğanların ruh halleri ve davranışları oldukça değişkendir. Sakin ve sessiz bir doğaları vardır. Uyku problemi çekmezler, masal ve hikayeler dinlemekten keyif alırlar. Dürüst, yaratıcı gücü yüksek, yetenekli çocuklardır. Psikoloji ve psikiyatri alanlarında önemli birer uzman olabilirler. Ebeveynlerin sevgisini istismar edebilir, bu yüzden anne baba hayır kelimesini doğru bir ifadeyle ona karşı kullanmayı bilmelidir. 01-10 Mart tarihleri arasında doğanlar Ay’ ın enerjisini yoğun olarak yaşarlar. Kendi halinde keyifli bir bebektir. Ailelerine düşkün, iyi niyetli ve insan ilişkilerinde başarılı yapıda çocuklardır. Bazen hayal ile gerçeği karıştırabilirler. Doğru kararları alabilmeleri için ailenin desteği ve kişisel gelişimine katkıda bulunması gerekir. Başarılı bir müzisyen, edebiyatçı ve oyuncu olabilirler. Son on gün içinde doğan Balıklar, sevgi dolu ve sabırsız bir yapıda olurlar. Onunla iletişimde dengeyi sağlamak oldukça güçtür. Duygularını kelimelere dökmekte ustadır. Anne babasının ilgisinin farkına varmasıyla birlikte onları parmağının ucunda oynatabilir. Mistik konulara olan ilgisi onu bu alandaki mesleklere yönlendirip, astroloji ve şifacılık gibi alanlarda önemli bir noktaya ulaşabilir.

Balık kadını için yuvası onun kutsaldır ve bu değerleri için büyük fedakarlıklar yapmaktan kaçınmaz. Çocuklarını çok sever ve her istediklerini vermeye çalışır. Fazla sevgi yüzünden çocuklarını terbiye konusunda zorlanabilir. Balık burcu anne, çocuğuna ne fazla otoriter ne fazla özgür davranmalı ikisinin arasındaki dengeyi sağlıklı bir şekilde kurmayı başarmalıdır.

Regenesis Max ‘a tüm eczanelerden ulaşabilirsiniz.