Hamilelik > Baba-Bebek İlişkisi Nasıl Kurulur?
Baba-Bebek İlişkisi Nasıl Kurulur?
Doğum öncesi baba-bebek ilişkisini başlatmanın yolları ve faydaları

Hamilelik dönemi senin için hayatının en heyecanlı ve mutlu evresi olarak geçiyor olabilir. Çünkü içinde yeni bir hayat başlıyor ve sen içinde onun kıpırdadığını hissetmeye başladığında aranızdaki bağ da güçleniyor. Bazen karnındaki hareketleri ile bir türlü uyuyamıyor bazen de hiçbir hareketini duymadığın için uyuyamıyorsun.

Peki eşin bu süreçte neler yaşıyor ve bebeğiyle iletişim kurmak için ne kadar heyecanlanıyor dersin? Eşin bu süreçte, sen ve bebeğin arasındaki bu iletişim de rahat olmanız için yapılması gerekenleri sağlayan kişi olarak görev alıyor. İşte bu süreçte karnındaki bebek ile baba arasındaki iletişim hem senin sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmeni hem de bebeğinin babası ile ilk ilişkisini sağlayabilir.

 
Baba-bebek ilişkisi ne zaman ve nasıl başlar?

20 ve 21. haftalarda bebek dış dünya ile tek iletişim yolu olan duyma duyusunu kullanarak sesleri ve söylediklerinizi işitmeye başlar. Bebek beklemenin heyecanını eşin ile birlikte paylaşmanın ve babanın bebekle iletişim kurmasını sağlamanın en güzel yolu eşinin senin karnını okşayarak bebekle yapacağı konuşmalardır. Babanın yumuşak bir ses tonu ile yapacağı konuşmalar, karnındaki bebeği rahatlatır. Baba, güzel sözleri sürekli yinelerse bebeğinin seni rahatsız eden hareketleri de azalabilir ve uyumaya başlar.

Onunla yumuşak bir ses tonuyla konuşan baba onun bilinçaltına olumlu mesajlar bırakarak güvenli bir dünyada olacağının güvencesini ve huzurunu verir. Bebeğin belleğinde babanın sesinden kaydedilecek olumlu izler babasıyla güvenli bir bağlanma sağlayarak yaşamı boyunca güvende hissettirir.

 
Regenesis Max ‘a tüm eczanelerden ulaşabilirsiniz.