Hamileliğe Hazırlık > Hamilelik Öncesi Doğru Beslenme
Hamilelik Öncesi Doğru Beslenme

Regenesis Max başta folik asit, omega-3 ve iyot olmak üzere 10 vitamin ve 6 mineral ile hamilelik öncesi ihtiyaç duyduğun desteği sağlar.

Bebeğine büyüyüp gelişeceği sağlıklı ortamı yaratmak için hamile kalmadan öncesinde vücudunu hazırlaman gerekir. Bunun yolu da öncelikli olarak sağlıklı ve dengeli beslenmeden geçer. Hamilelik öncesi yeterli ve dengeli beslenme, hamile kalman ve hamilelik boyunca sağlıklı olman için sana yardımcı olur. Bedeninin, hamilelik süresince artarak ihtiyaç duyacağı gerekli besinleri kazanması zaman alabilir.

Bu sebeple, hamilelik dönemi başlamadan en az üç ay önce anne kendine ve yediklerine dikkat etmelisin. Çünkü sağlıklı bir hamilelik için sağlıklı bir vücut gerekir. Fazla kiloların var ise hamilelikten en az altı ay önce bu kiloları vermeli, sigara ve alkolden uzak durmalı, kafein ve şeker tüketimini azaltmalı, su tüketimini artırılmalısın. Ayrıca doktorunun önereceği Omega-3, folik asit, iyot, demir, çinko, selenyum  gibi vücudunun ihtiyacı olan multivitamin ve mineralleri karşılaman, bebeğin için gerekli ideal ortamı sağlayacaktır. Regenesis Max başta folik asit, omega-3 ve iyot olmak üzere 10 vitamin ve 6 mineral ile hamilelik öncesi ihtiyacın olan desteği sağlar. 

Son dönemde yapılan birçok araştırma, hamilelik öncesi dengeli ve doğru beslenmenin yumurta kalitesi, gelişimi, anne ve bebek sağlığı üzerinde etkileri olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla hamile kalmayı planlayan kadınların, hamilelik öncesinde vücutlarını sağlıklı besleyerek, hamileliğe hazırlamaları gerekir.

Hamilelikte multivitamin desteği ile ilgili uzman doktor görüşü için Uzm. Dr. Banu Çiftçi’nin Gebelikte ve Emzirme Döneminde Multivitamin Kullanımı konulu videomuzu izleyebilirsin.

Hekimlerimiz için hazırladığımız Regenesis Max ile Değer Katan Konuklar podcast’inde gebelikte kullanılan multivitamin takviyeleri ile ilgili bilimsel veriler ışığında uzman doktor görüşlerini dinlemek istersen linke tıklayabilirsin.

Anne Adayları İçin Beslenme Menüsü
  • Et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller gibi protein açısından zengin gıdalarla vücudun protein ihtiyacı karşılanmalı.
  • Taze ve organik meyve, sebze ve lif açısından zengin karbonhidratlar tüketilmeli.
  • Beyin gelişiminde önemli yeri olan Omega-3 için balık ve ceviz tüketimini arttırmalıdır.
  • Kemik sağlığı açısından kalsiyum depolamak için tam yağlı yoğurt, peynir, kefir gibi gıdalar ve tam yağlı süt tüketilmeli.
  • Şeker miktarı azaltılmalı, beyaz şeker yerine pekmez, bal veya agave özü gibi doğal tatlandırıcılar kullanılmalı.
  • Listeria (hayvanlarda ve insanlarda merkezi sinir sistemine ilişkin bozukluklarla karakterize bir bakteri) içerebilecek yiyeceklerden uzak durulmalı; yumurta, et ve balıkların iyice pişirildiğinden emin olunmalı.
  • Günde en az 2 litre su içilmeli.
 

Yine planlı bir hamilelik sürecindeyseniz baba adayının da beslenmesine ve yaşam şekline dikkat etmesinin bebeğin sağlığı üzerinde etkisi vardır. Baba adayları da sperm kalitesi ve üretimi için sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak durmalı, doymuş yağlar, tuz ve şeker gibi besin maddelerinin tüketimini azaltmalı, organik gıdalar tüketmeli ve destek olarak çinko ve E vitamini alımını artırmalıdırlar.

Folik asit, Omega-3, kalsiyum, demir, B Vitaminleri, İyot, Çinko, Selenyum gibi vücudunun ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin ve minerali içeren Regenesis Max, tek kapsülle bu ihtiyaçlarına cevap verebilir.

Anne Adayları İçin Günlük Örnek Menü
Regenesis Max ‘a tüm eczanelerden ulaşabilirsiniz.