Hamileliğe Hazırlık > Hamilelik Öncesi Multivitamin ve Mineral Kullanımının Etkileri
Hamilelik Öncesi Multivitamin ve Mineral Kullanımının Etkileri

Regenesis Max başta folik asit, omega-3 ve iyot olmak üzere 10 vitamin ve 6 mineral ile hamilelik öncesi ihtiyaç duyduğun desteği sağlar.

Hamilelikten önce sağlıklı olmak ve iyi beslenmek, bir annenin hamilelik ve emzirme sırasında ihtiyaç duyacağı besinleri karşılamada ana öğelerdir ve bebeğin sağlıklı gelişimi için gereklidir. İyi sağlığın yolu iyi beslenmeden geçer.  Anne beslenmesi gelecek kuşakları da etkileyen bir olgudur. Kötü beslenme üreme sağlığını olumsuz etkiler ve anne ve bebek açısından olumsuz hamilelik sonuçları yaratabilir.

Regenesis Max başta folik asit, omega-3 ve iyot olmak üzere 10 vitamin ve 6 mineral ile hamilelik öncesi ihtiyacın olan desteği sağlar. 

Hamilelikte multivitamin desteği ile ilgili uzman doktor görüşü için Uzm. Dr. Banu Çiftçi’nin Gebelikte ve Emzirme Döneminde Multivitamin Kullanımı konulu videomuzu izleyebilirsin. 

Hekimlerimiz için hazırladığımız Regenesis Max ile Değer Katan Konuklar podcast’inde gebelikte kullanılan multivitamin takviyeleri ile ilgili bilimsel veriler ışığında uzman doktor görüşlerini dinlemek istersen linke tıklayabilirsin.

Hamilelik Öncesi Alınması Gereken Vitamin/Mineraller ve Etkileri

  • Omega-3 vücudun kendi başına üretemediği, dışarıdan besin olarak alınması gereken, çoklu doymamış bir yağ asidi türüdür.
  • Omega-3 kaynağı olarak haftada 1-3 kez balık yenmesi tavsiye edilirken, yeterli miktarda Omega-3 içeren balıkları tüketmeyen hamilelerin günde 300 mg Omega-3 takviyesi alması önerilmektedir.
  • Hamilelerin günde 400 μg folik asit içeren günlük bir takviye kullanması, hamile kalmadan 3 ay önce folik aside başlanması ve ilk 12 hafta devam edilmesi önerilmektedir.
  • Hamilelik ve emzirme süresince annenin günde en az 150 mcg iyot alması önerilmektedir.
  • Dışarıdan alınması gerekmektedir.
  • Gebelikte önerilen doz 400 mcg folik asit + 2.5 mcg B12 olarak belirlenmiştir.
  • Koenzim A ve proteinlerin sentezinde temel yapı elemanı olarak kullanılır.
  • Biotinin 8 şeklinden biridir.
  • Günlük gereksinim 11 mg’dır.
  • Gebelikte ve emzirmede günde 10 mg ve üstü dozlar tavsiye edilmektedir

Bu nedenle hamilelik öncesinde Omega-3, folik asit, B kompleks (B1, B2, B3, B5, B6, B12), D-biotin, C, E vitamini gibi vitaminleri ve iyot, çinko, bakır, demir, manganez, selenyum gibi vitamin ve mineralleri yeterli miktarda alman hem senin hem de bebeğin için büyük önem arz etmektedir. Besinlerle alamadığın vitamin ve mineraller için Regenesis Max Omega Vita Mineral gibi multivitamin takviyesi kullanman hamilelikten önce, hamilelik sırasında ve doğumdan sonra yaşayabileceğin riskleri azaltabilir veya ortadan kaldırabilir.

Hamilelikte multivitamin desteği ile ilgili uzman doktor görüşü için videomuzu izleyebilirsin.

 
Regenesis Max ‘a tüm eczanelerden ulaşabilirsiniz.