Hamilelik > Hamilelikte Vitamin ve Mineral Kullanımı Üzerine Araştırmalar
Hamilelikte Vitamin-Mineral Kullanımı Üzerine Araştırmalar

Dünyada önde gelen sağlık kuruluşlarının araştırmaları hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde vitamin ve mineral kullanımının önemli etkileri olduğunu ortaya koyuyor.

Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkiye Sağlık ve Beslenme Araştırması’na göre Türkiye’de hamilelik döneminde alınan vitamin ve mineral desteği ideal değerlerin altında kalmaktadır.

Sağlıklı hamilelik için Omega-3 bir ihtiyaçtır. Pek çok sağlık kurumunca yapılan araştrımalara göre hamilelikte yeterli miktarda Omega-3 alınamamaktadır, çünkü hamilelik ve emzirme dönemlerinde Omega-3 ihtiyacı normalden fazladır. Bu sebeple Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günde 300 mg Omega-3 önermektedir.

Yine FIGO (International Federation of Gynecology and Obstetrics) trimesterdan bağımsız Omega-3 önermektedir.

Amerikan Tiroid Derneği takviye olarak gebelerde 150 mcg iyot alımı önermektedir.

Annenin alması önerilen miktar günde 200-250 mcg’dır.

Hamilelikte multivitamin desteği ile ilgili uzman doktor görüşü için Uzm. Dr. Banu Çiftçi’nin Gebelikte ve Emzirme Döneminde Multivitamin Kullanımı konulu videomuzu izleyebilirsin.

Hekimlerimiz için hazırladığımız Regenesis Max ile Değer Katan Konuklar podcast’inde gebelikte kullanılan multivitamin takviyeleri ile ilgili bilimsel veriler ışığında uzman doktor görüşlerini dinlemek istersen linke tıklayabilirsin

Regenesis Max ‘a tüm eczanelerden ulaşabilirsiniz.